Destinul sau tu? Care a fost primul

Fiecare dintre noi are în această viață un destin, un scop, o misiune. Acesta este strict legat de evoluția noastră personală și nu reprezintă automat ceva ce trebuie manifestat în exterior. Altfel spus, poți avea misiunea de a vindeca pe ceilalți dar asta nu înseamnă că trebuie să îți alegi meseria de doctor. Despre destin am mai discutat anterior: Despre destin și liber arbitru și Cele 4 elemente și destinul tău .

Zilele acestea am tot reflectat la o temă legată de destin: suntem noi construiți pentru un scop sau scopul vine ca urmare a modului în care suntem construiți? Aparent nu pare a fi ceva foarte important. Dar, cel puțin pentru mine, a început să reprezinte o temă relevantă și destul de profundă. Răspunsul la această întrebare poate schimba foarte mult modul în care ne vedem noi pe noi.

În prima variantă, sufletul nostru își alege misiunea, scopul și pe urmă ne construiește personalitatea și structura interioară. În a doua variantă, noi suntem construiți și pe urmă ni se alocă un scop, o misiune. Partea cea mai dificilă este de a privi aceste opțiuni din perspectivă neamului, a moștenirilor genetice și a tiparelor trans-generaționale. Se pune problema dacă ne alegem neamul având deja un scop sau deja aparținem de neam și scopul este alocat ulterior? Dacă mergem pe prima variantă, înseamnă că ideea de apartenență la un neam este una conjuncturală care servește unui scop. În a doua variantă, energia neamului este cea care primează iar scopul este derivat din aceste tipare strămoșești.

Mai modern, putem reformula din perspectiva structurii ADN: construcția mea genetică are la bază un scop, un obiectiv sau scopul apare ca urmare a structurii mele genetice?

Răspunsul la care am ajuns eu este că întâi apare scopul și pe urmă suntem construiți. La început apare intenția sufletului de a se încarna iar în jurul acestei intenții suntem noi, indivizii construiți. Cu alte cuvinte scopul, destinul este mai important decât construcția noastră.

Toate caracteristicile și atributele ființei tale există pentru a te ajuta să atingi un scop, să-ți împlinești destinul. Este extrem de important să reținem acest lucru pentru că poate face diferența în modul în care îți trăiești viața. Orice plus, orice minus nu este întâmplător și își are rolul lui în ecuația vieții tale. Fiecare dintre noi este o construcție unică chiar dacă scopurile sunt de multe ori asemănătoare. Dar fiecare suflet își alege propria cale și propriul mod de a-și împlini destinul.

Vrei să primești pe email imediat ce public un articol nou? Abonează-te la newsletter-ul DanC.ro

Indiferent în ce etapă a vieții de afli, atât timp cât ești în viață mai ai o șansă de a-ți îndeplini misiunea. În momentul în care nu mai ai nici o șansă de a-ți atinge scopul încetezi să mai exiști. Scopul, misiunea este cea care ne ține în viață și nu trăsăturile de caracter sau voința ta de exemplu.

Toate misiunile, scopurile și destinele au un numitor comun: să atingă un punct de echilibru. Prin urmare, scopul tău nu este să suferi sau să fii permanent fericit, bucuros, extaziat ci să atingi un punct al existenței în care raportat la anumite caracteristici să fii în echilibru.

Aflarea scopului în viața noastră este un proces gradual. Scopul, misiunea ni se dezvăluie treptat și nu dintr-o dată. Este ca o scară pe care o poți urca treaptă cu treaptă. Tot timpul va exista o doză de mister și foarte rar ajungi să știi exact ce ai de făcut 100% clar. Îndoiala este normală și face parte din viața noastră.

Ceea ce este vital este să punem scopul pe primul loc. Atunci când suntem pe direcția potrivită lucrurile evoluează natural iar orice efort nu este un chin ci o luptă plăcută. Atunci când tu deviezi de la scopul tău lucrurile încep să devină destul de urâte și greu de dus.

Devierea de la scop, de la destin însemnă să crezi că modul în care ești construit este mai relevant decât scopul. Dacă mă uit la mine, faptul că am atins un anumit nivel în studiul astrologiei, nu înseamnă că astrologia este mai importantă decât scopul meu în viață. Dacă aș vedea-o în acest fel- recunosc că au fost momente în care am perceput-o așa – aș considera că pot folosi astrologia după bunul plac. În realitate, astrologia pentru mine trebuie să se supună scopului.

Aroganța apare atunci când tu crezi că ești mai important decât scopul, misiunea ta. Este o aroganță care se plătește scump. Modestia de care se vorbește în toate căile de evoluție spirituală înseamnă să înțelegi și să accepți că tot ceea ce ești servește scopului ales de sufletul tău – în final tot de tine.

AstroSfaturi – astrologul tău virtual. Horoscop personalizat pentru fiecare moment al vieții tale.

La fel și minusurile pe care le avem. De multe ori facem greșeala să insistăm să mergem pe o direcție care nu este pentru noi. Pur și simplu nu suntem construiți pentru a susține acel tip de viață, de activitate. Dar familia, societatea, mediul exterior își pune amprenta asupra noastră și ne împinge către ceva care nu are legătură cu noi. În acest fel ajungem departe de scop și totul este întunecat și greu.

Depresia, din perspectiva mea, este starea în care ești puternic deconectat de la scopul tău în viață. Ești în depresie pentru că te-ai identificat prea mult cu ceea ce nu ești. La fel, crezi că tu cu problemele tale ești mai important(ă) decât scopul tău.

Atunci când înțelegi cu adevărat că ai un scop bine determinat și că tot ce faci este să te lași dus spre el viața ta va fi mult mai echilibrată. Nu neapărat ușoară dar mult mai liniștită.

Scriam mai sus că aflarea scopului este un proces gradual. Acest lucru înseamnă că în orice moment poți ajunge într-un punct de confuzie și ceață în ceea ce te privește pe tine. Dar confuzia și ceața este doar o etapă de tranziție de la o treaptă la alta. Poate ai reușit să bifezi ceea ce aveai de făcut în acest moment al vieții tale și ai nevoie să aștepți să ți se transmită următorul pas.

Meditația mea legată de acest subiect apare fix într-o astfel de etapă a vieții mele. Personal mă aflu într-o fază de tranziție și că urmează să aflu elemente noi legate de scopul meu. Astrologia este un ghid excelent în a înțelege care îți este scopul în viață. Dar chiar și ea ”nu-ți dă mură în gură” ci doar te ajută să mergi pe cărarea corectă. Eu știu ce trebuie să fac, pe ce drum trebuie să o apuc. Dilema constă în faptul că nu știu ce reprezintă acel drum și ce ar trebui să fac acolo. Dar aceasta este frumusețea vieții, de a-ți descoperi propriul destin, propriul drum.

Este important să avem răbdare și să fim blânzi cu noi astfel încât să putem auzi, simți, înțelege care ne este calea de urmat. De multe ori avem de luptat cu noi înșine, cu propriul ego, mental, emoțional. Dar dacă privim din perspectiva scopului atunci ne este mai ușor să ducem această luptă.

Crede în scopul, în destinul tău! Tu ești așa cum ești pentru a servi unui scop ales de sufletul tău. Noi suntem manifestarea intenției sufletului nostru. Caută-ți scopul în viață! Ești într-un punct dificil al vieții? Nu te mai gândi la cât de greu îți este ci gândește-te care îți este drumul, care îți este cărarea. Pare o schimbare mică de percepție dar va face o mare diferență în viața ta. Este ca și cum îți este foame și stai în fund plângând că mori de foame în loc să te uiți în jur să vezi ce poți face pentru a nu-ți mai fi foame.

Toate bune,

Dan

Photocredits