Următorii 20 de ani : 2020-2040

La data de 21 Decembrie 2020 va avea loc o conjuncție între planetele Jupiter și Saturn, marcând trecerea dintr-un ciclul de 20 de ani în altul. Din punct de vedere astrologic, ciclul Jupiter-Saturn are o importanță capitală deoarece el descrie modul în care lumea evoluează din punct de vedere economic și social.

Jupiter-Saturn generează în realitate un macro-ciclu cu durata a 800 de ani și care poate fi împărțit în 4 faze a câte 200 de ani. Acum în 2020 se face trecerea efectivă de la o fază de 200 de ani la alta. Fiecare dintre aceste faze este asociată cu unul dintre cele 4 elemente: Foc, Aer, Apă sau Pământ. Noi acum, în 2020, vom ieși din etapa de 200 de ani a energiei Pământului și vom intra pentru următorii 200 de ani în etapa Aerului.

Această schimbare este una foarte importantă și va duce la transformări profunde ale societății. Etapa pe care o traversăm s-a mai repetat acum 800 de ani iar mileniul 21 are ca și corespondent istoric mileniul 13. Lucrurile diferă față de anii 1200 dar se păstrează anumite tipare de creștere și dezvoltare.

Ciclurile Jupiter-Saturn în istorie

Revenind la perioada de acum, următorii 20 de ani marchează intrarea definitivă în noul ciclu al elementului Aer. Dacă ultimii 20 de ani dezvoltarea societății s-a realizat având la bază arhetipul Taurului ca semn de Pământ, acum vom beneficia de influența Vărsătorului și a elementului Aer.

Am realizat un video în care am discutat în detaliu toate aceste aspecte ale ciclului Jupiter-Saturn și cum ne poate influența- îl poți găsi la sfârșitul acestui articol.

Info: Profilul astrologic al copilului tău – află care îi sunt punctele forte, punctele slabe și cum îl poți ajuta să se dezvolte armonios.

Am rezumat tendințele generale pentru perioada 2020 – 2040 mai jos. Ele nu privesc o zonă, o țară anume ci ce vor manifesta la nivel global. Bineînțeles că manifestarea lor nu va fi uniformă și vor exista diferențe majore de la zonă la zonă.

Economic

 • Investițiile bursiere și resursele non-materiale vor avea o creștere mult mai mare comparativ cu resursele materiale (aur). Noțiunea de ”capital” se va redefini.
 • Ciclurile economice vor fi mult mai scurte, intense, agresive și mai greu de prevăzut. Crizele economice mai dese dar mai scurte ca durată.
 • Multe industrii se vor transforma radical: agricultură, energie, construcții etc. Unele domenii vor avea mult de suferit și se vor reduce semnificativ (produse de lux, industria textilă)
 • Corporațiile IT vor deveni mult mai puternice și vor genera un nou tip de capitalism în care puterea nu va mai fi reflectată de capital, bani ci de nivelul tehnologic și al informațiilor deținute.
 • Indicatorii ”de pământ” nu vor mai reflecta realitatea economică. Vor apare noi indicatori ”de aer”. De exemplu: numărul șomerilor nu va mai reprezenta un factor care să ducă la scădere economică.
 • Venitul minim garantat – modalitate de a evita revoltele sociale
 • Noi monede și un flux financiar diferit – cryptomonedele sau alte variante.

Social

 • Continuă tendința de globalizare și interconectare. Omul va deveni din ce în ce mai singur, mai solitar deși accesul la comunicare crește. Creștere a bolilor și dezechilibrelor de natură psihică, de natura Aerului.
 • Marile metropole vor deveni mult mai puternice și vor eroda puterea statului. Globalizarea se va produce inițial printr-o spargere a vechii ordini și refacerea într-o altă structură.
 • Restabilire (aparentă) a echității economice. Se vor reduce extremele: săracii și bogații.
 • Conflicte economice între ”bogați” – vor începe să se concureze în mod real. Conflict între vechii și noii capitaliști.
 • Știința va aduce o nouă inchiziție. Tot ceea ce nu corespunde cu normele acceptate de ea va fi atacat și blocat
 • Roboții și Inteligența Artificială vor înlocui multe din locurile de muncă ale oamenilor. Venitul minim garantat va elimina noțiunea de șomer

Cele de mai sus sunt opinia mea personală bazată pe studiul astrologic și al evenimentelor de natură istorică. Ele reprezintă un punct de vedere și nu un adevăr valabil universal.

Vrei să primești pe email imediat ce public un articol nou? Abonează-te la newsletter-ul DanC.ro

În cadrul înregistrării video de mai jos am detaliat și explicat cum am ajuns la aceste concluzii și am descris din perspectivă istorică perioada pe care o traversăm.

Toate bune,

Dan

Photocredits