Tarotul în viața de zi cu zi – ep 1

2020 a fost un an ”special” pentru toată lumea. Pentru mine a generat o schimbare destul de radicală: am lăsat viața de oraș (București) pentru viața de la țară (un sat din județul Sibiu). La momentul în care scriu acest articol – Octombrie 2020 – deja am 2 luni de când s-a produs mutarea și începe să se instaleze o altă normalitate, o altă rutină. Intenția de a ne muta din București era mai veche. Toată nebunia din primăvara lui 2020, cu pandemia și izolarea impusă, au accelerat întregul proces de mutare.

Intenția mea cu acest articol este de a prezenta modul în care Tarotul m-a ghidat în tot acest proces de relocare. Pentru mine astrologia și tarotul sunt parte a vieții cotidiene și mă folosesc de ele pentru a mă ghida și lua decizii mai bune.

Totodată, doresc să deschid o serie de articole dedicate Tarotului. Am început să studiez tarotul la modul serios cam acum 9 ani. Aveam deja cărți de mulți ani dar încă nu venise momentul să-l integrez în viața mea. În ultimii ani, tarotul a devenit un instrument extrem de util și care m-a ajutat în multe situații. Pentru mine, tarotul reprezintă un limbaj prin care pot dialoga în mod direct cu sufletul meu – sau cu acea parte mai deșteaptă din mine.

Folosesc tarotul atât în momentele în care am de luat o decizie dar și la intervale regulate de timp: anual la aniversare pentru a identifica temele principale cât și săptămânal. Îmi notez toate etalările într-un jurnal astfel încât să pot urmări în timp modul în care evoluează lucrurile. Este un proces eficient de a învăța și progresa în studiul tarotului.

Info: AstroSfaturi – astrologul tău virtual. Analize astrologice personalizate. Înregistrare gratuită.

Așa cum scriam mai sus, de vreo 2 ani am început să caut activ să ne mutăm din București. 2019 a fost un an în care am căutat în zona Brașovului dar lucrurile nu s-au legat. În 2020 am schimbat direcția spre zona Sibiului iar lucrurile s-au legat foarte repede.

La fiecare etalare aniversară – care la mine coincide cu începutul de an calendaristic – aleg o carte pentru ”Tema principală a anului”. În 2020 a ieșit 17 Stars.

17 Stars

Notă: folosesc doar arcanele majore în etalări. Este o alegere personală bazată pe dorința de a avea un sistem simplu și mult mai clar. Pentru aspecte complexe utilizez și astrologia.

Această carte mi-a indicat clar că este un an de construcție și în care trebuie să am o perspectivă mult mai largă asupra a ceea ce vreau să fac. 17 Stars indică de obicei un orizont de timp mai îndelungat. Pot confirma că tot anul 2020 a fost în această notă. Mutarea, aranjarea noii case, planul financiar sunt pe termen lung și acest an doar a demarat un proces de durată. Am știut de la început că nu trebuie să mă blochez în momentul prezent ci să mă gândesc la viitor, la anii următori. Prin comparație, tema principală a anului aniversr anterior, 2019, a fost 15 Devil. În acel an, chiar dacă am fost deschiși către mutare lucrurile nu s-au legat și au fost destul de multe limitări și constrângeri.

Tot în cadrul etalării de la aniversare, mai extrag 4 cărți care să-mi indice atmosfera anului. Pentru 2020 acestea au fost: 10 Wheel of Fortune, 19 Sun, 11 Judgement și 9 Hermitul. Ele descriu perfect tot ce am trăit până acum. 10 Wheel of Fortune semnifică schimbarea generală, a condițiilor exteriore (pandemia, izolarea etc.), 19 Sun indică plecarea, drumul, părăsirea definitivă a ceea ce-mi era cunoscut, 11 Judgement – decizia importantă pe care a trebuie să o iau iar 9 Hermitul reprezintă locul ales (un sat mai retras, la aprox 45 km de Sibiu).

Din punct de vedere financiar, anul 2020 se prezintă astfel: Temă principală 15 Devil, Blocaj 5 Hierophant, Atitudine potrivită 6 Lovers.

Etalarea reflectă din nou cu o maximă acuratețe evoluția lucrurilor. 15 Devil a indicat împrumutul pe care l-am făcut pentru a cumpăra casa. 5 Hierophant ca și blocaj indică lipsa de experiență în a gestiona corect banii. Acum după ce am finalizat procesul și după 2 luni de șantier dacă aș lua-o de la capăt aș putea să o fac cu cel puțin 25% mai ieftin. Atitudinea potrivită, 6 Lovers, dpdv financiar este în strânsă legătură cu 15 Devil indicând deschiderea către exterior pentru a primi susținere.

Info: Profilul astrologic al copilului tău – află care îi sunt punctele forte, punctele slabe și cum îl poți ajuta să se dezvolte armonios. ”Vă mulțumesc mult pentru profilul astrologic al lui R. Este extraordinar cum l-ați descris, atât de în detaliu… de parca l-ați cunoaște. Am primit informații valoroase și niște răspunsuri pe care nu le știam. Mulțumim tare mult! Absolut tot ce ne-ați spus este real, absolut tot, însă faptul că ați intuit și culoarea ochilor lui, vă mărturisesc că m-a surprins enorm!”

Etalarea aniversară a fost realizată în primele zile din Ianuarie 2020. La sfârșitul lui Ianuarie, am făcut o etalarea strict legată de mutarea din casa în care locuiam în București. Casa în care stăteam cu chirie de vreo 5 ani nu prea mai era convenabilă și doream să ne mutăm. Am extras 4 cărți: 1) Să ne mutăm cu chirie în București: 15 Devil, 2) Să ne mutăm cu chirie în alt oraș: 8 Strength, 3) Să ne cumpărăm o casă: 14 Temperance și 4) Să rămânem aici unde suntem 16 Tower. La acel moment am înțeles destul de clar că vom pleca din locul în care suntem și ar fi 2 variante clare: cu chirie în alt oraș sau achiziție casă. După 6 luni am reușit să cumpărăm casa.

În luna Mai am veni în zona Sibiului și am început să vizionăm sate, locuri și case. Ce am găsit pe internet pentru că nu aveam pe cineva care să ne ghideze. După mai multe vizionări ne-am decis asupra locației și casei actuale. În data de 12 Iunie am făcut o etalare legat de achiziția casei. Apăruse o mică problemă legate de actele casei, ceva care ne-a făcut să ne gândim serios dacă să o luăm sau nu. Prin urmare etalarea a fost următoarea: 1) Să cumpărăm casa așa cum e acum: 3 Empress, 2) Să se modifice actele 13 Death și 3) Să căutăm altă casă 16 Tower. Analizând cele 3 variante reiese clar că nu era o problemă prea mare să luăm casa cu actele curente pentru că se poate face corecția mai târziu – bineînțeles plătind (Empress). Modificarea cu 13 Death nu părea fezabilă – cred că proprietarul nu era dispus să le facă. Iar altă casă de căutat cu 16 Tower nu părea o alternativă bună. Acum să nu înțelegeți că deciziile mele s-au bazat strict pe tarot! Acesta m-a ajutat în a-mi valida sau invalida anumite opțiuni.

După ce am dat avansul, a venit momentul semnării actelor. La început de Iulie am făcut o nouă etalare legată de cumpărare: 1) Să cumpăr casa: 7 Chariot, 2) Să anulez achiziția 17 Stars.

Ambele variante sunt bune. Acest lucru însemna că orice aș fi ales nu făceam o greșeală ci doar schimbam modul în care evoluau lucrurile. Am ales să cumpăr casa pentru că anularea cu 17 Stars însemna că va mai dura ceva vreme până să găsesc o altă soluție. Acest lucru nu prea îmi convenea. Iar 7 Chariot însemna exact ce-mi doream: intrarea pe un nou traseu, o nouă direcție și ieșirea din zona de confort. Prin urmare, am semnat actele și am purces la mutare.

Casa era într-o stare bună dar pentru a avea acel minim de confort a trebuit să facem o serie de modificări. Am găsit un meșter din sat cu care am discutat și care ne-a asigurat că se poate face tot ce doream. Am folosit și aici tarotul: 1) Să lucrez cu acest meșter: 7 Chariot, 2) Să caut pe altcineva 6 Lovers. Aici interpretarea a fost mai dificilă. Ideea este că tot timpul trebuie să raportez la context, la ceea ce-ți dorești și în final să-ți asumi alegerea. Tarotul îți indică cum vor evolua lucrurile dacă alegi una din variante. În acest caz, 6 Lovers pentru a căuta alt meșter a fost elementul care a întărit varianta cealaltă. Dacă căutam al meșter erau șanse să nu găsesc ceva la fel de bun. Așa că am mers cu acest meșter și lucrurile au fost exact de 7 Chariot – am ieșit cu mult din zona de confort financiar și a fost o experiență total nouă. Acum suntem pe finalul lucrărilor și cred că a fost decizia bună. Argumentul major a fost că este din sat și fiind la 45km de Sibiu e mai greu de găsit meșteri disponibili.

Info: Vrei să primești pe email imediat ce public un articol nou? Abonează-te la newsletter-ul DanC.ro

Pe parcurs am făcut mai multe etalări legate de opțiunile de construcție, de materialele folosite etc. Am învățat să am încredere în mesajele transmise de tarot. Cum scriam la început, pentru mine tarotul este un limbaj de comunicare cu Sufletul meu. Este un limbaj care se dezvoltă în timp și în care elementul de încredere este foarte important. Poți întreba tot ce dorești. Ideea este ca întrebarea ta să fie reală și sinceră. Dacă întrebi la mișto vei primi răspunsuri la mișto.

Dacă vrei să înveți tarot te invit la cursul video online pentru începători – Alegeri Înțelepte

Sper să vă fie utile informațiile prezentare și să vă încurajeze în a lucra cu tarotul în mod constant. Voi mai reveni cu astfel de informații legate de aplicabilitatea practică a tarotului. Îți recomand și videoul ”Etalarea Eu Acum”

Toate bune,

Dan

Photocredits