Curajul și Teama …perspectivă astrologică

Astrologia este un sistem complet din punctul meu de vedere. Acest lucru înseamnă că el conține acele informații care pot modela orice aspect al vieții noastre. Totul este să știi să decodifici informațiile astrologice. În cadrul acestui articol vom discuta despre Curajul și Teama, din perspectivă astrologică.

Curajul este un atribut al Focului în general și al Berbecului în mod particular. În realitate, Curajul se manifestă în fiecare semn zodiacal dar în forme diferite. Berbecul este arhetipul care definește noțiunea de CURAJ. Din această perspectivă a Berbecului, CURAJUL = capacitatea de a înfrunta obstacolele întâlnite.

Teama este un atribut al APEI în general și al Racului în mod particular. Similar, Teama se regăsește în fiecare semn zodiacal, manifestându-se în forme diferite. Dar Racul este arhetipul care definește noțiunea de TEAMĂ. Din această perspectivă a Racului, TEAMA = capacitatea de a identifica riscul pierderii.

În fiecare dintre noi se află cele 12 arhetipuri, cele 12 semne zodiacale. Ele sunt ingredientele din care suntem formați. Planetele ne arată rețeta. În fiecare din noi , există și se manifestă Curajul prin semnul Berbecului iar Teama prin semnul Racului.

Berbecul și Racul, în astrologie, sunt semne care se află în conflict (aspect de cuadratură). Diferența majoră dintre ele este dată de raportarea la ideea de pierde. Pentru Berbec, nu există nimic de pierdut. Pentru Rac, totul poate fi pierdut. Ca urmare, ele se ”urăsc” reciproc, în sensul în care fiecare îl vede pe celălalt ”nepotrivit” și prezentând anumite riscuri.

Racul este al 4-lea semn de la Berbec. Acest lucru ne spune că, rolul Racului asupra Berbecului este de a conferi Curajului o bază, un fundament. Teama, reprezintă fundamentul Curajului. Curajul fără fundament se manifestă dezechilibrat. Doar atunci când devii conștient de ceea ce poți pierde, poți să acționezi având un Curaj echilibrat.

Berbecul este al 10-lea semn de la Rac. Acest lucru ne spune că, rolul Berbecului este de a ghida Racul, de a fi un lider, de a oferi un scop. Teama fără scop se transformă în Frică – rămâi blocat într-o stare emoțională. Rolul Berbecului este de a motiva Racul și a-l face să acționeze. Doar atunci când ai Curaj, ai putere asupra a ceea ce îți generează teamă.

Curajul și Teama (Frica) sunt 2 energii complementare și nu contrare. Opusul curajului este lașitatea, nu teama. Atunci când ai curaj îți poate fi teamă. Opusul la Teamă ar fi nepăsarea, nu Curajul. Atunci când te temi poți fi curajos.

Scopul acestui scurt articol este de a sublinia faptul că, în același moment, putem atât temători cât și curajoși. Ele nu se exclud ci se susțin, se ponderează reciproc. Când spui ”mă cac pe mine de frică” înseamnă că ai scos ”curajul” din ecuație, ai uitat de el. Când spui ”mă cac pe voi toți” înseamnă că ai scos ”teama” din ecuație – adică nu iei în calcul riscul de a pierde și de a se c*c* altul pe tine.

Poți învăța să-ți cultivi curajul și să-ți gestionezi teama. Cel mai simplu mod este de a fi atent la ele, în a te observa tu pe tine. Alege să fii curajos atunci cânt îți este teamă și să-ți fie teamă când ai curaj nebun lipsit de orice limită.

Toate bune,

Dan

Photocredits